SVAMPPAJ. Glutenfritt. Enkelt. Bra matlådor. Supergott.
Original recept från www.holisticjonna.se
May 14, 2023
2 dl majsmjöl
0.5 dl olivolja
1 tsk salt
2 dl bovetemjöl eller glutenfri mjölmix
3 msk sesamfrön
1 dl vatten
500 g champinjoner
200 g färsk spenat
3 st vitlöksklyftor
1 st gul lök
1 krm chili
0.5 tsk paprikapulver
0.5 tsk lökpulver
1 tsk salt
Peppar
2 dl matlagningsgrädde (använde havre)
1 dl vatten
0.5 dl parmesanost
Salt
Peppar
Tomater
Citron
Pinjenötter
Lök
Sätt ugnen på 200 grader. Knåda ihop till en deg och låt stå i kylen i 15 min. Smörj en form och tryck ut till en jämn botten och grädda i ugnen i 10 min.
Bryn lök och vitlök. Hacka champinjonerna och stek tills all vätska försvunnit. Tillsätt kryddorna och lägg i all spenat och blanda samman.
Ta ut botten och fördela fyllningen jämnt. Häll därefter på stanningen och toppa med valfria tomater. Grädda i ca 35-40 minuter tills den får en gyllene och fin yta.