Tips! Vill man förbereda dessa dagar innan så kan man frysa in dem och sedan ta fram dem den dagen man vill bjuda på dem. Låt dem bara töa och kör in dem i ugnen en stund 4-5 min på 150 grader så återfår dem sitt fina krisp! 🥰
May 13, 2023
1 st smördeg på rulle (finns glutenfri!)
200 g babyspenat, fryst el färsk
150 g fetaost
1 - 2 st vitlöksklyfta, pressad
1 st ägg
Salt & svartpeppar
Strimla upp spenaten och lägg i en kastrull. Låt vattnet koka ur på medelhög värme tills ingen vätska finns kvar i pannan. Tillsätt 1 msk smör, pressad vitlök, salta och peppra. Rör samman. Dra bort från plattan och låt svalna helt.
När spenaten är avkyld, tillsätt 1 ägg och rör ihop. Smula eller hacka ner fetaosten i blandningen och smaka upp med salt och peppar igen om det skulle behövas. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
Skär ut 7 x 7 cm stora rutor av smördegen. Lägg en klick spenat & fetaoströra i mitten av varje och nyp ihop de 4 ändarna/snibbarna samlade i mitten. Sätt smördegsknytena i muffinsformar eller ställ direkt på en plåt täckt med bakplåtspapper. Sätt in plåten i ugnen i ca 10 min tills dem blir gyllene. Ta ut plåten och låt Spinach-puffs’en svalna lite innan servering.