Servera snittarna som tilltugg eller som förrätt 🥰
May 13, 2023
2 st plattor smördeg (fryst)
Ägg till pensling
1 st avokado
100 g skalade räkor
Valfri mängd rödlök
1 dl crème fraiche
3 msk majonnäs
2 tsk tångcaviar
Salt
Peppar
0.5 st saft från lime
Valfri mängd hackad dill
Tångcaviar till topping
Börja med att sätta ungen på 200 grader.
Dela smördegsplattorna till totalt 4 st jämnstora bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla smördegsplattorna med ägg. Ställ in i ugnen i ca 15 minuter.
Under tiden skär avokado i mindre tärningar och skiva rödlöken. Blanda crème fraiche, majonnäs, tångcaviar, salt, peppar, limesaft och dill i en skål.
Ta ut plåten ur ugnen och låta svalna något. Dela på smördegsbakelserna till totalt 8 st bitar. Lägg en klick av crème fraiche blandningen och toppa med avokado, rödlök, räkor och tångcaviar.