En maxad Vildsvinsgulasch helt enkelt. Har ni inte vildsvinskött kan ni ersätta det med vanligt fläskkött, nötkött, lam mm.
April 24, 2022
1 kg vildsvins grytbitar
1.5 l köttbuljong
2 st gullök
2 st rödlök
0.5 st purjolök
8 st vitlöksklyftor
3 st röd paprika
2 st gul paprika
2 st morötter
1 st röd chili
200 g rotselleri
7 st potatis (fast sort)
2 st citron (saften)
3 msk tomatpuré
4 msk paprikapulver
1 msk kummin (hel mortlad)
1 msk timjan
Salt & peppar
Smör & olja för att steka i
Skalla och skär upp löken, morötter, rotselleri, chilin och paprikan.
Salta köttet och bryn det i en gryta med smör och olja tills det är gyllenbrunt. Lyft ut köttet och lägg på en tallrik.
Bryn nu på löken, paprikan, chilin, morötterna och rotsellerin i samma gryta som du brynte köttet i. Löken ska bli mjuk och precis när den börjar få lite färg så tillsätter ni tomatpurén och bryner på allt i ett par minuter till.
Tillsätt nu köttet i grytan och alla kryddorna, citronsaften och köttbuljongen.
Sätt på locket på grytan och låt nu allt stå och puttra på låg värme i ca 2tim. (Ev får du spädda med lite vatten)
Skall potatisen och skär upp den i lagom stora bitar.
När grytan kokt i 2tim tillsätter du potatisen och låter det fortsätta puttra i 15-20min.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med en klick syrad grädde och njut.