💡Tips! Lägg hälften av köttfärsen i en smord brödform. Lägg sedan på något av nedanstående fyllningar: katrinplommon, eller Cantadou med pepparrot, eller Cantadou med vitlök Fyll sedan på med resten av köttfärsen i brödformen 🥰 Det finns säkert fler varianter, men dessa är de jag tycker bäst om! 💡Tips! Brukar ta ett paket bacon-skivor och lägga uppepå det hela. Blir så himla gott😋 PS. Skyn som blir i formen brukar jag göra sås på!
May 11, 2023
1 kg köttfärs
2 st ägg
1 st riven gul lök eller 2 msk lökpulver
3 dl grädde/mjölk eller vatten
0.75 msk salt
1.5 dl ströbröd
1 tsk strösocker
0.5 tsk malen vitpeppar
Sätt ugnen på 200°.
Låt ströbrödet svälla i vätskan ca 10 min. Blanda sedan alla ingredienserna till köttfärsen och arbeta väl, så det blir till en slät smet i bunken.
Placera sedan köttfärsen i en smord avlång brödform (1,5 liter) eller på en smörad plåt.
Lägg baconet över köttfärslimpan och tryck ner det vid kanterna (om man vill så kan man sticka ner några rosmarinkvistar mellan baconet - prova det nån gång!). Ställ in i 200° varm ugn och baka i ca 45 min - 1 tim. Innertemperaturen ska visa ca 72° när köttfärslimpan är klar.