6 st portionsbitar av torskrygg
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 pkt bacon
3 st schalottenlökar, finhackade
1 dl riven ost
2 dl créme fraiche
3 dl vispgrÀdde
2 tsk potatismjöl
1 msk fransk senap
1 dl grÀslök
SÀtt ugnen pÄ 200 grader.
Salta och peppra torsken. LĂ€gg i ugnsfast form.
Stek bacon och lök. LÀgg det runt fisken. Spara lite bacon för garnering.
SÄs: Blanda samman i en skÄl créme fraßche, grÀdde, potatismjöl, senap och grÀslök. Rör om till en slÀt sÄs. HÀll sÄsen över fisken och strö riven ost över det hela.
In i ugnen, ca 40 min (eller tills det blir lite gyllenbrunt uppepÄ).
Garnera med stekt bacon pÄ gratÀngen och servera med pressad eller kokt potatis samt sallad.