Smakar bäst nygräddade men går också bra att frysa in. Recept och bild från Minimalist Baker.
April 22, 2022
450 g potatis, finriven (3 stora potatisar)
0.33 st rödlök, tunt skivad alt. 1 skivad salladslök
15 g persilja, grovt hackad
1 burkar burkmajs, liten
2 msk veganskt smör, smält
1 msk majsstärkelse eller potatismjöl
0.5 tsk salt
0.5 tsk peppar
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj in en muffinsplåt ordentligt. Snåla inte, potatisen kommer annars att fastna.
Blanda alla ingredienser i en skål. Fördela blandningen jämnt mellan de 12 muffinsformarna. Pressa ner de lite. Strö lite extra salt och peppar på.
Skjutsa in i mitten av ugnen i 20 minuter. Höj till 225 grader och låt grädda 10 minuter till.
Låt svalna i 5 min. Lossa försiktigt runt kanterna med en smörkniv. Lyft sedan ut med en gaffel.
Servera gärna med stark sås och chickpea scramble.