Jättegott tilltugg som räcker till ungefär 6 personer. Detta är Öjebytoast som snittar. Gillar det salta och krämiga men också med smak av lite sött från honung. Perfekt till våren/sommaren 👌🏼
April 21, 2022
2 dl västerbottensost
360 g kräftstjärtar
2 msk dill
1 tsk honung
1 - 2 dl majonäs
2 - 3 msk lätt créme fraiche
6 st rostbröd
Salt och peppar
Dill, kräftstjärt eller citron som garnering
Smör att steka brödet i
För att göra Öjebytoast som snittar så börja med att hälla av kräftstjärtarna från laken i ett durkslag. Lägg de sen i en bunke och häll i osten.
Hacka sedan ner dillen och krydda med svartpeppar och salt. Lägg i majonäsen och Crème fraiche. Även honung. Rör runt.
Tryck ut små brödbitar genom att använda ett anpassat glas i rätt storlek. Fortsätt sedan med att steka brödet i smör. Rikligt med smör på båda sidor. Brödet ska få gyllenbrun färg.
Fördela sedan kräftröran över brödskivorna och pynta med en kräftstjärt eller en dillkvist! (Eller inget 😊) Hoppas det smakar.