Original recept från www.56kilo.se av åse falkman fredrikson
May 25, 2023
2 st gula lökar
2 st vitlöksklyftor
1 st kilo kycklingfilé
Smör, olja till stekning
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
4 tsk paprikapulver
3 dl vatten
3 msk kycklingfond
4 msk tomatpuré
3 msk dijonsenap
2 st röda paprikor
250 g champinjoner
1 dl vitt vin
4 dl smetana
2 dl hackad saltgurka
1 knippe persilja
Skär champinjonerna i kvartar, finhacka lök och vitlök och stek champinjoner och löken i smör
Strimla kycklingfilén och stek i smör eller kokosfett.
Krydda med paprikapulver, salt och peppar.
Lägg kycklingen, champinjon och lökröran i en tjockbottnad gryta,
skär paprikan i mindre bitar och rör ner. Rör ner alla andra ingredienser och låt allt småputtra i ca 10 minuter.
Smaka av med salt och peppar.