Snabb och enkel torskgratĂ€ng đ„°
May 8, 2023
6 st portionsbitar av torskrygg
1 st purjolök (skivad)
Ărtor (frĂ„n frysen)
2 dl riven lagrad ost
2 dl créme fraßche
3 dl grÀdde
1.5 st fiskbuljongtÀrning (eller fiskfond)
2 tsk potatismjöl
Dill
SÀtt ugnen pÄ 200 grader.
Smörj en stor ugnsform.
SÄsen: Tag fram en skÄl och lÀgg i créme fraßche och grÀdde. Rör om noga! Smula i fiskbuljongtÀrning (eller fiskfond). LÀgg i potatismjöl och hackad dill. Rör om.
HĂ€ll sĂ„sen i den smörade ugnsformen. LĂ€gg i torsken (Obs! krydda den bĂ„de bak- och fram med en fiskkrydda - jag brukar anvĂ€nda âFina fiskenâ frĂ„n KrusmyntagĂ„rden, Gotland).
LÀgg pÄ varje torskrygg skivad purjolök. Tag lite frusna Àrtor och strössla runt omkring torsken. Strö riven ost över hela gratÀngen.
SÀtt in ugnsformen i ugnen (mitten), ca 30-40 minuter, tills den blir lite gyllenbrun uppepÄ.
Servera med kokt potatis och sallad. Smaklig mĂ„ltid! đ„°