Idag ska jag bjuda på ett riktigt smarrigt middagstips. Detta är en supergott recept som passar perfekt när du vill bjuda gästerna på något gott. Saftiga lammfärsbiffar som är smaksatte med ajvar, citron och persilja. Otroligt goda och med dessa tillbehör känns det som en lyxmåltid! Självklart behöver du inte ha både hummus och tzatziki till men varför välja när man kan ha två såser? 😉 Haha!
April 20, 2022
1 kg lammfärs
1 dl ajvar relish
3-4 vitlöksklyftor
1 msk malen spiskummin
1 dl hackad persilja
Skal från 1 citron
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
5 dl turkisk yoghurt
0,5 gurka
Ca 3 vitlöksklyftor
3 dl kokta kikärter
1 msk tahini (sesampasta)
2 vitlöksklyftor
2 msk pressad citron
2 msk olivolja
1 tsk spiskummin
6 port potatis
Sätt på ugnen på 225 grader. Skär potatisen i klyftor och lägg på en plåt. Ringla över olivolja och krydda med salt och svartpeppar. Sätt in i ugnen 20-25 minuter.
Tzatziki: Riv gurkan grovt och krama ur vätskan. Blanda med yoghurt, pressad vitlök samt salt och svartpeppar.
Hummus: Lägg kikärter, tahini, vitlök, pressad citron, olivolja och spiskummin i en matberedare och mixa slätt. Smaka av med salt och svartpeppar.
Biffarna: Blanda ihop ajvar med pressad vitlök, spiskummin, persilja, skal från citronen, salt och svartpeppar. Blanda sedan ner lammfärsen. Forma till 12-15 biffar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna på båda sidorna, ca 3 minuter per sida.
Servera med klyftpotatis, hummus och tzatziki.