💡Tips! Man kan peta in flera torkade plommon/sviskon i steken , så äpplesmaken inte blir så dominerande. Riktigt smaskigt blir det! För övrigt så följer man receptet. Såsen blir alltid så himla god när det är sviskon/plommon i lergrytan. Reder ut med lite grädde och man har en kanongod middag för 4-5 personer 🥰 Extra lyx är att steka gula kantareller och lägga i såsen 👌
May 4, 2023
1 kg fläskkarré i bit (alt hel kotlettrad eller skinkstek)
3 dl konc äppeljuice
2 msk kinesisk soja
1 tsk malen ingefära
2 st morötter
1 st äpple
1 st purjolök
Flingsalt
Salt och svartpeppar
Blötlägg lergrytan i kallt vatten, 15 minuter.
Blanda äppeljuice, soja och ingefära i en skål. Lägg i köttet och låt marinera medan grönsakerna förbereds.
Skala och skär morötter och äpple i mindre bitar. Ansa och skölj purjolök.
Torka av lergrytan lätt. Lägg morots-, äppel- och purjobitar i botten.
Lägg i köttet. Häll marinaden över. Ställ lergrytan i kall ugn.
Sätt ugnen på 200°C.
Låt grytan stå i ugnen i 2 timmar.
Före servering, strö flingsalt över. Servera med kokt, pressad potatis