Klassisk pärondessert som både är lättfixad och magiskt god 🥰
May 4, 2023
1 st stor burk konserverade päronhalvor, 465 g
2 st ägg
5 st matskedar strösocker
1 msk potatismjöl
1 dl fruktspad från päronen
3 dl grädde
25 g skållad, skalad och finhackad mandel
Vispad grädde
1. Sätt ugnen på 150 grader. Låt päronen rinna av, men spara spadet.
2. Dela äggen i gulor och vitor. Blanda äggulor, 1 msk socker, potatismjöl, päronspad, grädde och mandel i en kastrull. Värm under omrörning tills krämen tjocknar.
3. Bred ut mandelkrämen på ett fat, lägg på päronen.
4. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda i resten av sockret.
5. Bred äggsmeten över päronen. Gratinera i 30 minuter.
6 . Servera gärna med vispad grädde.