Saftiga och smakrika veggo-biffar baserade på morot och den härliga cypriotiska osten halloumi eller annan grillost. En nypa chiliflakes ger morots- och halloumibiffarna hett sting. Stek dem i ugnen eller i en stekpanna – använd då gärna lite extra olja, så de blir riktigt frasiga. (Vill man mixa till det lite så kan man riva någon av morötterna finare, samt t.ex använda mera ägg än vad som står nedan) Två biffar är en portion. Man kan bra dubblera receptet. Goda tillbehör är t.ex. broccoli stekt i ugnen penslad med olja och salt&peppar samt turkisk yoghurtsås blandad med sweet chili.
Original recept från www.ica.se
May 2, 2023
3 st morötter (motsvarar ca 250 g)
1 st halloumi eller grillost (à 200 g)
2 st ägg
0.75 dl ströbröd
1 tsk chiliflakes
1 krm svartpeppar
Salt
Olja
Sätt ugnen på 250°C.
Tvätta morötterna. Riv morötter och halloumi grovt på ett rivjärn.
Blanda morötter, halloumi, ägg, ströbröd, chiliflakes och svartpeppar i en skål. Smaka eventuellt av med salt.
Forma till 8 biffar (för 8 st) med oljade händer och lägg på en bakpappersklädd plåt.
Ställ in i mitt i ugnen 15–20 minuter, tills biffarna får fin färg. Vänd biffarna efter halva tiden och pensla med olja på båda sidor.