Lemoncurd:
3 st citroner
1.5 dl strösocker
50 g smör
1 msk maizena
2 st ägg
2 st äggulor
Havresmul:
50 g smör
1 dl vetemjöl
1.5 dl havregryn
0.5 dl brun farin
Mascarponekräm:
250 g mascarpone
3 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
1 dl florsocker
Garnering:
Färska hallon
Citronmeliss
Tvätta citronerna noga och torka.
Koka upp citronsaften från två av citronerna samt rivet skal från alla tre, ihop med strösocker och smör.
Sila ner vätskan i en annan bunke.
Blanda ut maizena med saften av den tredje citronen och rör ner detta i citronvätskan.
Vispa samma äggen och rör ner dem i citronvätskan, och ställ tillbaka på spisen.
Låt sjuda tills krämen tjocknar.
Häll över curden i en ren skål och låt svalna.
Nyp ihop ingredienserna till havresmulet. Strö ut smulet på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda i ca 10-12 min i 175 grader.
Blanda alla ingredienserna till mascarponekrämen i en bunke och vispa ihop till en fast kräm.
Varva smul, kräm och curd tillsammans med färska hallon i portionsglas. Dekorera med citronmeliss.
Servera med ett stort glas mjölk.