Jag älskar chokladpudding och mousse. Detta blev en så god efterrätt och en nyttigare variant då den är fri från vitt socker. 👌🏼 Serveras kall.
April 18, 2022
2 st frusna/kalla bananer
0.5 dl kakao
3 tsk agavesirap
1 dl fryst mango
0.5 dl mjölk
1 - 2 dl grekisk yoghurt
Rostade mandlar i stekpanna
Färska hallon
Lägg frysta/kalla bananbitar (det går att göra på banan som varit i rumstemperatur men då behöver mousse bli kall i kylen innan servering) och mango i en matberedare eller mixer med kakao. Häll i 2 teskedar agavesirap. Mixa till en slät massa. Blir den mer grynig än slät, tillsätt valfri mjölk och mixa tills du får en slät konsistens som påminner om mousse.
Mixa grekisk yoghurt för sig för att få upp mer fluffig känsla och häll i lite agavesirap för mer sötma. Hacka och rosta mandlar i en stekpanna.
Lägg upp mousse i fina skålar och toppa först med yoghurten, sen färska hallon och sist hackade nötter. Servera. 😍