Mat som sköter sig själv i ugnen. Originalrecept från Coop.se Vi gjorde med kycklingben istället och körde både sötpotatis och kyckling i ugnen i 40 min. Serverade med vitlöksstekta champinjoner och kall sås med sweet chili.
May 1, 2023
1 st kyckling (ca 1 kg)
1 tsk salt
1 msk olivolja
2 st sötpotatisar
1 tsk salt
0.5 tsk cayennepeppar
0.5 tsk svartpeppar
0.5 tsk curry
1 tsk strösocker
1 tsk oregano
1 tsk fänkålsfrön
0.5 msk paprikapulver
1 st köttbuljongtärning eller kyckling
1 st äpple, strimlat
1 st rödlök, tunt skivad
300 g kålrot och svartkål hackat och klart eller strimlad kålrot och valfri kål
1.5 dl majonnäs (gärna hellmann´s)
2 tsk äppelcidervinäger
Sätt ugnen på 225°. Mortla ihop alla torra kryddor till grillkryddan. Täck kycklingen med grillkrydda. Lägg i en ugnsform med bröstsidan uppåt. Tillaga mitt i ugnen ca 1 ½ timme. Vänd två gånger under tiden. Skeda spadet över kycklingen.
Tvätta sötpotatisen och dela på längden. Pensla med olja och lägg snittytan ner på en plåt. Rosta i ugnen samtidigt med kycklingen tills de är mjuka, ca 40 min.
Rör ihop alla ingredienser till svartkålsslawen. Smaka av med salt. Servera med kycklingen och sötpotatisen.