Otroligt gott krispigt fröknäcke som inte faller sönder. Kan göras med vetekli eller majsmjöl beroende på om man föredrar glutenfritt eller inte. Båda ger väldigt gott resultat.
April 17, 2022
6 dl havregryn
1 dl vetekli eller majsmjöl
1 tsk havssalt
4 dl solrosfrön
2 dl linfrön
1 dl rapsolja eller kokosolja (utan smak)
7 dl vatten
1 dl valfria fröer, ex. sesam, pumpa (ej obligatoriskt)
1 msk torkade kryddor
Sätt på ugnen på 160g varmluft.
Blanda samman alla ingredienser i en bunke. Låt svälla i 15 min.
Bre ut blandningen på två plåtar täckta med bakplåtspapper med en slickepott.
Grädda i ugnen i 10 min. Ta ut och skär dem i så stora bitar som du vill ha dem sen med en kniv.
Baka de ytterligare 55-60 min i ugnen. Låt sedan svalna på galler. Om de är lite mjuka kan du alltid eftergrädda till önskad krispnivå på 100 grader i ugn.