Se till att ge köttet tid att marineras så den blir extragod och mör. Bikarbonatet ger köttet en fin konsistens och gör den extra mör. Köttet kommer nästan smälta i munnen
May 25, 2023
1 tsk bikarbonat per 400 gram kött
0.5 msk riven ingefära
3 msk soja
2 msk maizena / majsstärkelse
Lägg i en skål tillsammans med bikarbonat och låt stå i 30 min.
Skölj sedan köttet ordentligt snabbt och låt rinna av.
Riv ingefärabiten fint. Blanda kött, majsstärkelse, ingefära och soja väl. Lättast om du blandar med fingrarna. Låt köttet marineras i minst 2 timmar i kylen, gärna längre. Ju längre den får marineras desto godare. Mitt kött får stå i kylen över natten, ca 8 timmar.
Låt sedan köttet stå i rumstemperatur i ca 15-20 innan du tillagar den efter att det stått i kylen.