2 burkar tonfisk i vatten
1 st halv purjolök
1 st röd paprika
3 dl cremefraice (valfri fetthalt)
2 msk dill, fÀrsk eller djupfryst
2 msk citronsaft
Salt & peppar
100 g smör
2 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
3 dl mjölk
3 st Àgg
Börja med fyllningen: LÄt tonfisken rinna av ordentligt. TvÀtta och finhacka grönsakerna, blanda alla ingredienserna till fyllningen. StÀlls sedan i kylen medan man gör degen.
VÀrm ugnen till 200°. SmÀlt smöret i en kastrull, tillsÀtt mjöl och salt. SpÀd med mjölken och vispa till en slÀt och klumpfri smet. KnÀck i ett Àgg i taget och vispa mellan varje nÄgra sekunder.
Bred sedan ut smeten pÄ en plÄt klÀdd med bakplÄtspapper. GrÀdda i mitten av ugnen ca 20 min, degen pÄminner om ugnspannkaka men Àr tunnare.
Ta ut frÄn ugnen och vÀnd sedan upp och ner, dra av bakplÄtspappret. Bred pÄ fyllningen och rulla som en rulltÄrta. Hit kan man förbereda rÀtten dagen innan den ska tillagas om man vill.
Plasta in och förvara i kylen om den ska lagas vid ett senare tillfÀlle. Strö riven ost över rullen och gratinera i mitten av ugnen pÄ 200° i ca 10 min. Servera med en god sallad, kan avnjutas bÄde kall eller varm!