Passar väldigt bra till kött och kyckling 👍 Såsen är enkel att göra och är så himla god, speciellt till grillat 😋 Hittade receptet på nätet och gjorde lite justeringar på såsen. La till lite grädde och smör. Den blev (enligt mig) perfekt! 👌 💡Tips! Om man vill göra såsen till en Choronsås (tomatiserad), så tillsätt på slutet tomatpuré + lite cayennepeppar (efter smak).
April 30, 2023
2 dl créme fraîche
1 st grönsaksbuljongtärning (eller 1 msk grönsaksbuljongpulver)
2 st äggulor
0.5 - 1 msk torkad dragon
1 dl grädde
50 g smör
Ta fram en kastrull och häll i créme fraîche.
Hacka grönsaksbuljongtärningen i små, små bitar eller tag grönsaksbuljongpulver och lägg den i créme fraîchen. Rör om. Koka upp och puttra så länge, så hela buljongtärningen kokat in och smält.
Ta av kastrullen från plattan, knäck i de två äggulorna och rör om. Ha också i valfri mängd dragon (efter smak). Rör om.
Tillbaka upp på plattan. Låt koka upp tills såsen tjocknar.
Häll i 1 dl grädde och 50 gram smör. Rör om ett tag. Sedan är såsen klar!