En festligare middag som inte är så komplicerad att göra! 🥰
April 30, 2023
500 g fläskfilé
200 g champinjoner
1 st röd paprika
1 st vitlöksklyfta
4 dl grädde
100 g créme fraiche
2 msk tomatpuré
1 msk honung
0.5 - 1 tsk rosépeppar
0.5 - 1 tsk franska örter blandning
Salt, peppar
0.5 - 1 tsk paprikapulver
Olivolja och smör till stekning
10 st potatis
5 st morot
6 st kvisttomater
1 knippe färsk timjan
Skär upp passliga bitar av fläskfilén. Ta fram en stor stekpanna och fräs bitarna i smör, salt, peppar och paprikapulver tills den får lite färg.
Hacka upp paprikan och champinjonerna. Tillsätt dem med fläskfilén.
I med vitlök, mer smör, grädde och créme fraiche.
Smaka av med mer salt, peppar, tomatpuré, honung, paprikapulver, rosepeppar. I med lite färsk timjan som smaksättning. Låt puttra en sväng.
Häll sedan över allt i en ugnssäker form och in i ugnen med fläskfilé blandningen på 200 grader i ca. 30 minuter. Det går också bra att ha köttet ännu längre i ugnen på svagare temperatur.
Skär upp potatisarna och morötterna i klyftor. Marinera dem i en bunke i: Olivolja, honung, salt, peppar, vitlök och franska örter. In i ugnen med det i ca. 30min på 200 grader.
Stek kvisttomaterna i olivolja, havssalt, färsk timjan och svartpeppar tills de ser färdiga ut. Klart!