4 st kavring, skivor
6 msk smör
2 dl smetana
50 g smör
400 g matjesill
2 st äpple, syrligt
2 tsk äppelcidervinäger
2 msk olivolja
2 krm salt
2 krm malen svartpeppar
1 dl gräslök
Börja med kavringssmulet och då river du eller finhackar brödet. Stek brödsmulet i smör på medelvärme. Låt rinna av på hushållspapper.
Brynt smörkräm: smält smör i en kastrull, och låt svalna lite. Rör ner smöret lite i taget i smetanan. Smaka av med salt.
Dela och kärna ur äpplena. Skär dom sen i tunna strimlor. Vispa ihop vinäger, olja, salt och peppar och blanda i äpplena.
Häll av matjesillen och låt rinna av. Skär sillen i mindre bitar och lägg upp på tallrikarna. Lägg sen på äppelsalladen, kavringssmulet, smörkrämen och gräslöken överst.