Pintxos är Baskiens svar på tapas – små brödbitar med olika pålägg. Man kan göra hur många olika kombinationer och varianter som helst. Pinchos/Pintxos är små lyxiga mackor som påminner om tapas med skivat rostat vitt bröd toppat med gottis som här med skaldjur 🥰 Om ni åker till San Sebastian i norra Spanien (Baskien), så gå gärna till gamla stan. Där serverar man härliga Pinchos/Pintxos med olika fyllningar såsom skinka, fisk och räkor. Har varit där några gånger… 😋
April 27, 2023
1 st baguette
200 g handskalade räkor
1 st burk krabbkött (ca 170 g)
1 st burk avrunnen strimlad grillad paprika (à 228 g)
1.5 dl majonnäs
2 msk färskpressad citronjuice
0.5 tsk salt
2 nypa nymalen svartpeppar
1 st ev sardeller till garnering efter smak
Skiva en baguette i centimetertjocka skivor.
Rosta skivorna i en panna med lite olivolja.
Hacka räkorna, häll av krabbkött och pressa ur vätska.
Hacka upp den grillade paprikan.
Blanda alla ingredienser till en fin jämn konsistens.
Lägg upp på bröden garnera med räkor eller sardeller och något grönt.
Servera.