Pinchos/Pintxos är små lyxiga mackor som påminner om tapas med skivat rostat vitt bröd toppat med gottis som här med färskost och kallrökt lax. Om ni åker till San Sebastian i norra Spanien (Baskien), så gå gärna till gamla stan. Där serverar man härliga Pinchos/Pintxos med olika fyllningar såsom skinka, fisk och räkor. Har varit där några gånger… 😋
April 27, 2023
8 st skivor baguette som surdegsbaugette el barra rustica
2 msk olivolja
150 g färskost naturell eller smaksatt
150 g kallrökt eller gravad lax
2 msk hackad gräslök
1 msk citronsaft
Valfritt: Pensla bröden med olivolja på båda sidor. Stek och rosta dem några i taget i en stekpanna, så att de får färg. Eller rosta dem i ugnen hastigt på bakplåtspapper på en plåt 225 grader några minuter.
Bred på färskost och lägg på en bit lax på varje bröd.
Strö över hackad gräslök och droppa lite citron samt lite mald svartpeppar över varje bit lax.
Lägg upp på bricka och servera.