En härlig grillmiddag med smak av Indien. Tandoori, yoghurt och mynta passar verkligen ihop! Kyckling minutfilé är både snabbgrillad och god. Recept från Coop.
April 27, 2023
600 g kyckling minutfilé
4 st pitabröd
1 st påse tandoori chicken kryddmix (à 35 g)
0.5 dl neutral olja, t ex rapsolja
1 st lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
1 tsk salt
2 st tomater, tärnade
0.5 st liten gurka, tärnad
1 kruka mynta, hackad
3 dl yoghurt 10%
1 tsk olivolja
Salt och svartpeppar
Blanda tandoorikryddan med olja, limeskal, limesaft och salt. Vänd runt kycklingen i blandningen och låt marinera minst 15 min.
Blanda alla ingredienser till raitan. Smaka av med salt och peppar.
Grilla eller stek kycklingen tills den är genomstekt, ca 3 min per sida. Kycklingen ska ha en innertemperatur på 68°.
Värm pitabröden enligt anvisningen på förpackningen. Fyll dem med skivad kyckling och raita.