Detta är en perfekt rätt när du är sugen på något smakrikt och snabblagat! En rätt som är lika älskad av stora som små och som funkar lika bra med vegofärs som vanlig färs. Jag hade lätt kunnat dubbla receptet och det hade ända tagit slut! Ärligt talat är jag så trött när jag kommer hem från jobbet att det som tillagas maste gå snabbt och smidigt. Sen får det gärna vara en rätt som äts av både vuxna och barn. Detta är garanterat en sådan rätt! Sjukt gott! Spara och laga du också
April 27, 2023
250 g äggnudlar
500 g nötfärs (eller vegofärs)
1 st gul lök
1.5 msk riven ingefära
2 st rivna vitlöksklyftor
0.5 dl sweet chilisås
0.5 st ostronsås
1 msk sesamolja
1.5 msk sojasås
2 msk hackad thaibasilika
Sockerärtor
Lime juice
Fisksås
Salt och peppar
1 dl jordnötter
Koriander
Salladslök
Rapsolja
Koka äggnudlarna enligt anvisningar. Hetta upp olja i en stekpanna eller wokpanna. Lägg i köttfärsen och stek under omrörning tills den fått fin färg.
Skär löken i strimlor och stek med köttfärsen. Vänd i den rivna ingefäran, vitlöken och sockerärtorna. Fräs under omrörning i ytterligare några minuter.
Häll över chilisås, sesamolja, sojasås och hackad thaibasilika.
Låt sjuda en stund och smaka av med en skvätt lime, fisksås, salt och peppar. Lägg upp nudlarna på en tallrik och toppa med köttfärssåsen. Avsluta med hackade jordnötter, koriander och skivad salladslök.
NJUT!