Receptet ger ca 12-14 bitar. đĄTips! Man kan smaksĂ€tta kakan med 2 tsk kardemumma eller 0,5 g saffran om man gillar det đ„°
April 24, 2023
6 msk snabbvispad marsanpulver
4 dl mjölk
2 msk vaniljsocker
250 g rumstemprerad smör
4 dl strösocker
4 st Àgg
2.5 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl
50 g mandelspÄn
VÀrm ugnen till 175°.
Blanda mjölk, vaniljpulver och vaniljsocker, tills det man fÄr en krÀm. StÀll Ät sidan.
Rör smör och strösocker med en elvisp, tills det blir luftigt. Vispa i ett Àgg i taget. Blanda vetemjöl, bakpulver och sikta ner det i Àggblandningen.
HÀll i vaniljsÄsen och blanda försiktigt. Se till att allt blandas ordentligt, rör allting med en slickepott eller slev.
HĂ€ll ut smeten i en stor och smord form, ca 20Ă30 cm. (en springform Ă€r för liten, man kan anvĂ€nda en stor pajform pĂ„ 29 cm). Strö pĂ„ mandelspĂ„n och grĂ€dda mitt i ugnen i ca 35-40 min.
LÄt kakan svalna och stÀll sedan i kylen. Servera kakan kall. LÄt gÀrna stÄ i kylen nÄgra timmar, innan servering, den blir desto godare dagen efter den har bakats.