En superenkel kycklinggryta som gĂ„r fort att tillaga đ„°
April 23, 2023
600 g kycklingfilé (utbankade och delade i 2 cm strimlor)
1 st gul lök eller rödlök
2 st vitlöksklyftor
Smör eller rapsolja att steka i
100 g soltorkade tomater (strimlade)
1.5 msk kycklingfond
1 tsk sambal oelek
0.5 msk torkad rosmarin
0.75 dl vitt vin (matlagningsvin gÄr bra)
5 dl grÀdde
100 g portabello (i strimlor - gÄr bra att utesluta eller ersÀtta med annan svamp)
0.5 kruka basilika (bladen)
Riven parmesanost
Strimla kycklingfiléerna.
Finhacka lök och vitlök och frÀs i smör eller rapsolja. LÀgg över i gryta.
Stek kycklingen, sÄ den fÄr fÀrg. Salta och peppra. Mot slutet lÄt soltorkade tomater frÀsa med. LÀgg över i grytan.
Stek portabellon i torr stekpanna, lÀgg ner en klick smör nÀr vÀtskan kokat bort. LÀgg över i grytan.
Rör ner kycklingfond, sambal oelek, vitt vin och grÀdde. LÄt allt puttra ihop i ca 15 min.
Blanda ner den grovt hackade basilikan innan servering.
Toppa med riven parmesanost.
Servera med valfritt tillbehör.