Vårens färskpotatissallad innehållande såklart färskpotatis, sparris, rädisor, purjolök, parmesan och en vinegrette av olivolja, sambal, citronzest- och saft, honung, salt och svartpeppar! Denna kombination är magiskt god och är lätt att variera i styrka efter tycke, smak och tillbehör. Prova nu och tacka mig sen 💚
April 26, 2023
800 g färskpotatis
1 knippe färsk sparris
12 st rädisor
14 cm purjolök
3 msk olivolja
1 msk sambal oelek
1 st ekologisk citron
1 msk flytande honung
Salt och peppar
50 g finriven parmesan
Skär potatisen i mindre bitar. Koka bitarna i saltat vatten så de blir helt genomkokta. Skär varje sparris i 4 delar och låt koka med i kastrullen när de är ca 1-2 minuter kvar på koktiden av potatisen. Häll av vattnet och sätt på ett lock.
Skiva rädisorna tunt och strimla purjolöken. Lägg i en stor skål.
Blanda olivolja, sambal oelek, citronzest från hela och saften av halva citronen, honung, salt och peppar efter smak i en liten skål.
Lägg i potatisen och sparrisen i stora skålen, häll över vinegretten och strö i parmesanosten. Blanda väl men försiktigt så inte potatisen krossas. Servera!