Denna biffgryta med bambuskott med smak av färsk ingefära och soja kan snabbt bli en ny vardagsfavorit. Vi smaksätter den även med ostronsås och chili flakes som kan anpassas efter hur het du önskar din mat! Servera gärna biffrytan med en krispig morotssallad och jasminris.
Original recept från www.arla.se
May 25, 2023
500 g strimlat nötkött t ex högrev, rostbiff eller innanlår
2 msk arla köket® smör-&rapsolja
3 msk färsk ingefära, finriven
3 msk kinesisk soja
1 msk majsstärkelse
1 st purjolök
4 st vitlöksklyftor
1 burk strimlade bambuskott, à 400 g
2 msk arla köket® smör-&rapsolja
4 msk hoisinsås
4 msk ostronsås
1 tsk nymalen svartpeppar
2 dl vatten
1 st chili flakes
3 msk sesamfrön
1 knippe salladslök
Strimla köttet. Blanda ihop marinaden i en bunke. Vänd ner köttet.
Skär purjolöken i skivor på snedden, skala och finhacka vitlöken. Häll av och skölj bambuskotten.
Hetta upp smör-&rapsolja i en rymlig stekpanna. Fräs purjolök, vitlök och bambuskott 3-4 min.
Rör ner hoisinsås, ostronsås, svartpeppar och vatten. Sjud 3-4 min. Ställ åt sidan.
Hetta upp mer smör-&rapsolja i en rymlig stekpanna. Stek köttet på hög värme i omgångar tills det fått fin färg.
Blanda ner köttet i såsen. Sjud ca 2 min. Smaka av med salt och svartpeppar. Tillsätt chili flakes om du gillar hetta.
Strimla salladslöken. Toppa biff med bambuskott med salladslök och rostade sesamfrön.