Receptet ger 12 bitar đ„°
April 19, 2023
100 g smör
2 st Àgg
2.5 dl strösocker
0.75 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
0.5 krm salt
1.5 dl vetemjöl
2 dl vispgrÀdde
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 msk kakao
50 g smör
SÀtt ugnen pÄ 180 grader.
SmÀlt smöret i en större kastrull. Blanda ner resten av ingredienserna till kakan och rör till en slÀt smet.
HÀll i en smord och bröad springform, ca 23 cm i diameter.
GrĂ€dda kakan mitt i ugnen 18 â 22 minuter. LĂ„t kallna i formen.
Blanda toppingens alla ingredienser (utom smöret) i en gryta.
LÄt smÄkoka tills smeten Àr 123 grader.
Ta bort frÄn plattan och tillsÀtt smöret. Rör till en slÀt smet.
HÀll kolasmeten över den kalla kakan (fortfarande i formen). LÄt svalna i kylskÄp.
Ta bort ringen nÀr toppingen stelnat.
Servera gÀrna med en klick vispad grÀdde.