Dags att förnya fredagsmyset? Hoppa över tacofärsen och bjud i stället på långkokt chili av högrev till tortillan. Gör dubbel sats och frys in till nästa texmex-kväll.
Original recept från www.hemkop.se av Hemköp
April 18, 2023
1 kg högrev, tärnad
2 msk matolja
1 st gul lök, finhackad
4 st vitlöksklyftor, finhackade
1 st röd chili, urkärnad och finhackad
1 st fp bacon, strimlad
3 msk tomatpuré
0.5 msk kakao
1 msk mald spiskummin
1 tsk torkad oregano
1 tsk timjan, torkad
5 dl rött vin
1 st fp vita bönor, avrunna
1 dl persilja, finhackad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 st fp tortillabröd
1 st påse nachos
1 st fp gräddfil
1 st jalapeño
1 st tärnad avokado
Bryn köttet i olja i en stor gryta.
Tillsätt lök, vitlök, chili och bacon och bryn ytterligare några minuter.
Tillsätt tomatpuré, kakao, kryddor och häll på vinet. Låt sjuda under lock 1,5 timme.
Ta bort locket och koka ihop grytan ytterligare minst 30 minuter, tills köttet är helt sönderkokt och mört. Späd ev. med lite vatten. Smaka av med salt och peppar.
Vänd ner bönor och strö över persilja.
AVOKADOSALLAD: Tärna avokadon, och blanda den med lite olivolja, salt, pepapr och skivad chili. Garnera med lite persilja om du vill.
Servera grytan med tortillabröd, nachos, gräddfil, jalapeño och avokadosalladen.