Här bjuder jag på ett recept som kan bli din vardagsfavorit. Supersnabb, så god, fräsch och billig rätt som passar hela familjen (barnen gillar ju nudlar och kyckling och vuxna kan lägga på all det goda på sina tallrikar)
April 21, 2023
4 st nystan äggnudlar
1 st bananschalottenlök
50 g färsk spenat
50 g böngroddar
1 st lime
4 st små kycklingfiléer
1 msk neutral olja
2 st vitlöksklyftor
3 cm färsk ingefära eller galangal
0.5 msk röd currypasta
1 burk kokosmjölk
0.5 l vatten
2 st tärningar kycklingbuljong
2 msk fisksås
Färsk koriander till servering
2 - 3 msk chiliolja (färdigköpt eller anjaschiliolja)
Förbered alla tillbehören. Skär löken och limen i tunna skivor. Skölj groddarna och spenaten. Hacka koriander
Skiva ingefäran och vitlöken och stek dem i olja i en kastrull i någon minut på medelvärme. Lägg i currypastan och stek ytterligare någon minut. Det ska dofta härlig thaimat nu! Du kan använda mer currypasta om alla i familjen gillar stark mat. Annars kan du skruva upp styrkan med chiliolja på din egen tallrik vid servering.
Häll på kokosmjölken och vatten. Smula i buljongtärningarna och koka upp. Smaka av med fisksås. Håll soppan varm.
Koka nudlarna enligt anvisningar på förpackningen.
Skölj med kallt vatten.
Skiva kycklingfileerna tunt och lägg in i soppan, låt koka med 2-3 minuter tills kycklingen är tillagad.
Fördela nudlarna i djupa skalar. Häll på den heta kycklingsoppan och toppa med schalottenlök, spenat, böngroddar, lime och koriander. Avsluta med lite chiliolja. Så gott!