Jag har lyckats göra dem absolut GODASTE och fluffigaste frallorna jag någonsin gjort i mitt liv idag! 😍 Det här måste ni bara prova! 🤤
Original recept från www.instagram.com
Dec. 10, 2025
1 l mjölk
2 pkt jäst
4 msk rapsolja
1.5 dl ljus sirap
2 tsk salt
26 - 30 dl manitoba cream vetemjöl
Smula jästen i en bunke (använder du torrjäst så se till att aktivera den först i 10 minuter i vetemjöl).
Värm mjölken i en kastrull till 37 grader.
Häll mjölken över jästen och blanda runt tills jästen löst sig.
Häll i sirap, salt och rapsolja. Och blanda.
Häll i mjölet, lite i taget. Och knåda degen i maskin i 8 minuter på medelhastighet. Eller för hand i 10 minuter.
Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Dela degen i 24 st bitar. Rundriv bitarna till bollar och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Låt frallorna jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Grädda frallorna i mitten av ugnen i 7-9 minuter. Eller tills frallorna har fått en fin gyllenbrun färg.
Låt svalna.