En krämig, god och snabblagad salsicciapasta. Perfekt till både vardags och helgmiddagen.
April 17, 2023
1 pkt nonna elide salsicciafärs piripiri/vitlök
Capellini (eller annan valfri pasta)
4.5 dl vispgrädde
3 st vitlöksklyftor
1 pkt babyplommontomater
1 kruka basilika
1 msk kalvfond
1 tsk salt
1 dl parmesan
Smör
Finhacka vitlök och fräs hastigt i rikligt med smör och lägg sedan i salsicciafärsen. När den börjat få färg gå i med findelade babyplommontomater, 1/5 kruka basilika och lite salt.
Fräs ytterligare en stund till, tills tomaterna blivit mjuka. Häll på grädde och fond och låt puttra under tiden du kokar upp pastavattnet och kokar pastan.
Strax innan pastan är klar gå i med en go klick smör, 1 dl finriven parmesan, nästan allt de sista av basilikan (spara gärna lite till garnering) och i med pastan och en skvätt pastavatten. Blanda väl tills du får en krämig konsistens. Servera med mer parmesan och basilika.