Dessa varma snittar med smak av Italien 🇮🇹 är oemotståndligt goda och smarriga till charkbrickan, minglet eller som mini rätt av en buffé. Vill man ha lite sötma så är de gott att ringla över lite créme balsamico, men inget måste då de är minst lika goda utan. Receptet ger ca 12 snittar och tar ca 15 min att göra.
April 22, 2023
2 st ciabatas eller 1 lång baguette
1 dl pesto genovese
2 st tomater
250 g mozzarella
Svartpeppar
Ruccola
Färsk basilika
Sätt ugnen på 200° C.
Skiva bröden i ca 1 -1,5 cm tjocka skivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Fördela och bred ut peston på snittarna.
Skär tomaterna i skivor och lägg ut på snittarna.
Dra isär mozzarellan och fördela ut jämt över snittarna.
Strö över nymald svartpeppar.
In med plåten i mitten av ugnen ca 8 minuter.
Lägg ruccola på ett fat och lägg dina snittar ovanpå. Dekorera med färsk basilika och servera. Ev ringla över créme balsamico.