Citrondoftande zucchinipasta med rostade pinjenötter.
April 16, 2023
400 g pappardelle
4 dl vispgrädde
1 st zucchini
1 st citron
1 st gullök
1 dl parmesan
2 st vitlöksklyftor
20 g pinjenötter
Persilja
Svartpeppar
Chiliflakes
Salt
Rosta pinjenötterna i en torr panna - lägg åt sidan när dom är fint rostade.
Häll sedan i olivolja i pannan och fräs finhackad lök och vitlök dom mjuknar något och lägg även detta åt sidan och häll på mer olivolja. Fräs sedan zucchinin i olivoljan ett par minuter, krydda med chiliflakes, salt och svartpeppar efter tycke.
När zucchinin fått fräsa ett par minuter gå i med lökblandningen, vispgrädde och citronjuice och låt småputtra. Börja även koka pastan!
När pastan är nästintill klar gå i med parmesan och en stor nypa persilja i zucchinisåsen och addera sedan pastan, en skvättpastavatten och blanda väl. Glöm inte smaka av med mer kryddor.
Servera sedan med rostade pinjenötter, parmesan och lite mer persilja.