Här nedan följer ett recept på helstekt fläskytterfile, ugnsrostade rotfrukter och rödvinssås, hade en klick chilibea på sidan också bara för att det är så gott, men den fick inte vara med på tallriken när bilderna togs.
April 16, 2023
Fläskytterfilé
Potatis
Palsternacka
Morötter
Spenat
Gullök
3 st schalottenlök
25 g smör
4 dl vatten
2 msk kalvfond
3 dl rött vin
2 tsk socker
1 krm salt
0.5 krm svartpeppar
4 - 5 st kvistar färsk timjan
2 - 3 msk maizena
Krydda filen med salt, svartpeppar och timjan och stek hel i smör och vitlök en stekpanna tills den fått färg.
Lägg över i en form och ställ in i ugnen pa ca 200 grader tills filén fått en innertemperatur pa 65-70 grader, (ta gärna ut den några grader innan, vira in den i folie och låt vila upp till rätt temperatur).
Medans ytterfilen är i ugnen är det dags att skala morot och palsternacka och skära i stavar i färdedelar och klyfta potatisen.
Lägg på en plat, blanda ordentligt, krydda med salt, svartpeppar och honung.
Ställ in i ugnen.
Blanda ner färsk spent tillsammans med rotfrukterna när dom är uttagna från ugnen.