Fylld lövbiff med gorgonzola och lufttorkad skinka som serveras med en underbar konjakssås. Lyxig och fantastiskt god festrätt. Tid: Cirka 45 minuter
Original recept från www.instagram.com av @sandrasskafferi
Dec. 7, 2025
100 g gorgonzolaost tex @galbanisverige
100 g färskost
600 g lövbiff, 8 skivor
Salt och peppar
100 g lufttorkad skinka
1 msk smör till stekning
2 dl grädde
2 dl crème fraiche 34 %
1 dl vatten
0.5 dl konc kalvfond
0.5 dl konjak
2 tsk kinesisk soja
1 msk ljus sirap
200 g haricots verts
1 st skalad och finriven vitlöksklyfta
1 tsk smör
Salt och peppar
Kokt potatis eller klyftpotatis
Förbered potatisen. Vi åt kokt till- blev toppen.
Rör ihop gorgonzola och färskost.
Lägg ut lövbiffen på en skärbräda. Salta, peppra. Fördela och bred ut ostkrämen på kötten, lägg sedan på en skinkskiva. Rulla ihop. Originalreceptet hade skinkan på innan ostkrämen, det halkade runt mycket så bättre vänta med skinkan.
Bryn ruladerna med snittytan nedåt (då behövs ingen tandpetare) snabbt i en stekpanna med en klick smör. Salta och peppra. Lyft ur pannan och ställ åt sidan.
Vispa ur pannan med grädde, crème fraiche, vatten och kalvfond. Låt blandningen få ett uppkok. Tillsätt konjak, soja och sirap, smaka av med salt och peppar.
Lägg tillbaka ruladerna i såsen. Låt dem sjuda i såsen under lock i 5 minuter.
Stek bönorna i en het panna med smör och vitlök i 2 minuter medan såsen sjuder. Bönorna ska fortfarande vara krispiga.
Servera bönorna och ruladerna direkt med exempelvis klyftpotatis eller potatismos.