Levergryta med kycklinglever, grädde, bacon och champinjoner. Här med förslag på varianter och tillbehör.
Original recept från receptfavoriter.se av Henrik Mattsson
May 25, 2023
500 g kycklinglever, tinad
1 st gul lök
200 g champinjoner
0.5 st pkt bacon
3 msk smör
2 msk vetemjöl
1 dl vatten
1 st tärning köttbuljong eller grönsaksbuljong
1 krm vitpeppar
2.5 dl grädde
2 krm torkad basilika eller timjan
1.5 tsk kinesisk soja
Skär levern i ca 2x2 cm bitar. Strimla bacon. Skala och hacka lök
Bryn leverbitarna, baconet, löken och champinjonerna och lägg över i grytan
Strö över mjöl i grytan och rör om.
Späd med vatten, tillsätt buljongtärning och grädde. Koka upp och låt puttra i några minuter samt håll varmt tills tillbehören är klara
Smaka av med salt, peppar, basilika och soja.
Servera levergrytan med valfritt tillbehör som kokt eller pressad potatis, grönsallad och kokt broccoli.