Fibertricket, senapstricket och salamitricket. Grillproffset Per Ehrlund har några smarta sätt att ge smashburgaren extra god smak.
Original recept från www.godare.se av Godare
May 25, 2023
400 g högrevsfärs, delas i 2 bollar per portion.
2 st hamburgerbröd, gärna potato buns
Senap
Hamburgerost som pepper jack eller cheddar, pepparsalami, dressing av majonnäs och bbq-sås, olika löksorter – rödlök, silverlök och picklad rödlök, tabasco och inlagd jalapeño.
Lägg högrevsfärsen på en bit plastfolie, vik ut eller separera köttet så det ligger luftigt. Salta och peppra rikligt. Rulla ihop plastfolien till en stor korv, tvinna ihop plastfolien och håll den kyld fram till grillning.
När det är dags att grilla, skär hamburgerpuckar som väger cirka 100 gram styck. Rulla puckarna till bollar.
Vid grillen: Se till att grillen är rejält varm, lägg hamburgarbollarna på grillen och tryck till ordentligt med ett smashjärn eller stor stekspade så att du får till en riktigt bra malliardreaktion. Burgaren ska bli tunn och få riktigt fin yta.
Pensla med senap och toppa med valfri ost så att den smälter fint. Värm gärna hamburgerbröden i grillen för krispig yta.
Så bygger du burgaren: Bred majonnäs på locket. Lägg två smashade burgare ovanpå varandra. Toppa med valfria tillbehör och njut!
TIPS: Om du vill höja dina hamburgare till nya nivåer - prova att hälla på lite bourbon och flambera burgaren för extra smak.