1 st ägg
1 dl strösocker
1.75 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 dl filmjölk
35 g smör
2.5 dl slantade rabarber
75 g smör
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
75 g strimlad mandel
1. Sätt ugnen på 190 grader. Ha i ägg och socker i en bunke. Vispa runt med bara en gaffel en stund tills det är utblandat. Tillsätt sedan vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Vispa runt, du får en jättetjock smet. Häll i filmjölk och smält smör. Rör runt tills du har en slät smet.
2. Lägg bakplåtspapper i en brödform, häll i smeten. Fördela sedan ut skivad rabarber över kakan, pressa ned bitarna i smeten. Grädda långt ned i ugnen, grädda i ca 10 minuter till att börja med. Ta ut den för att ha på toscasmeten.
3. TOSCASMET: Smält smöret i kastrull, häll i resten av ingredienserna och rör om medan du har kastrullen på medelvärme. Smeten ska bli lite tjockare och segare, då är den klar. Häll smeten på kakan, bred ut den ordentligt. Skjuts in i ugnen i ytterligare 15 minuter. Ät gärna med vaniljglass! Magiskt gott!