Pasta Vongole är så ljuvligt gott! 🤩 Har ni inte provat så måste ni göra det 🤤
Original recept från www.instagram.com
Dec. 2, 2025
400 g spagetti
450 g frysta vita venusmusslor
3 st schalottenlökar, finhackade
3 st vitlöksklyftor, tunt skivade
3 msk olivolja
1 dl torrt vitt vin
1 st näve färsk persilja, hackad
Salt och svartpeppar
Riven parmesan
Koka pastan i saltat vatten. (Spara 1–2 dl pastavatten innan du häller av).
Hetta upp olivolja i en stor panna. Fräs schalottenlök på medelvärme i 2–3 min tills den blir mjuk.
Tillsätt vitlöken och fräs ytterligare ca 1 minut utan att den får färg.
Höj värmen något. Häll i vitt vin och låt det reducera i 1–2 minuter.
Lägg i de djupfrysta musslorna direkt i pannan. Vänd runt tills de tinar och blir genomvarma, ca 3–4 minuter. (De är redan kokta, så de ska bara värmas). Om de släpper mycket vätska, låt det koka ihop en minut.
Tillsätt pastan i pannan. Häll i lite pastavatten och rör runt tills allt binder ihop och får en glansig sås.
Smaka av med salt (försiktigt!) och svartpeppar.
Vänd ner persiljan och riv på rikligt med parmesan. Servera direkt!