Julen närmar sig med stormsteg och från och med idag kommer det bli en hel del fokus på det klassiska julbordet. Kommentera gärna ifall du har någon favorit till julbordet du önskar se i denna serie.
Original recept från www.instagram.com
Dec. 1, 2025
1 kg blandfärs
1 dl ströbröd
1 dl grädde
0.5 dl mjölk
2 st ägg
1 st finhackad gul lök
0.5 st finriven rå lök
2 msk sötstark senap
Salt och vitpeppar
2 - 3 msk anjovisspad
Neutral olja
Smör
Blanda ströbröd med grädden och mjölken. Blanda väl och låt svälla 5-10 minuter.
Finhacka löken och bryn den i en klick smör på medelvärme, cirka 15 minuter. Salta lätt och låt svalna.
Lägg färsen i ströbrödsblandningen, tillsätt rå riven lök, stekt lök, senap, anjovisspad och två ägg. Krydda med salt och vitpeppar.
Blanda smeten försiktigt. Allt ska blandas utan att smeten överarbetas.
Provstek en köttbulle, smaka och justera smaksättning utifrån det.
Rulla köttbullarna och stek i lite olja och en rejäl klick smör tills dom fått fin yta och är genomstekta.