200 g kastanjechampinoner
1 st lök
2 st vitlöksklyftor
3 dl grädde
1 dl vitt vin
1 msk balsamvinäger
75 gram philadephiaost med tryffelsmak
1 dl riven parmesan
1 knippe persilja
6 st bollar tagliatelle
Salt + peppar
Sätt på en kastrull och koka tagliattelen efter anvisningar.
Skiva champinionerna, finhacka löken och vitlöken.
Stek champinioner en stund i en torr panna. Ha i hälften av vitlöken och en klick smör, stek en liten stund till. Lägg champinionerna åt sidan.
Stek löken och resten av vitlöken glansig. Ha i vinet, grädden och färskosten och låt det koka tills det tjocknar. Smaka av med salt och peppar.
I med parmesanen, persiljan och champinionerna. Om du vill ha tjockare konsistens kan du ha i lite mjöl.
Blanda ner pastan. Servera med lite riven parmesan och persilja. Smaklig måltid. 😊