Idag återskapar vi en klassisk rätt när det kommer till take away! Biff med bambuskott som smakar precis som att du hämtat den på din lokala kinakrog.
Original recept från www.instagram.com
Dec. 2, 2025
400 g entrecote
1 tsk bikarbonat
1 msk riven ingefära
1 st riven vitlök
3 msk japansk soja
2 msk majsstärkelse
3 msk neutral olja
0.5 st röd chilli (valfritt)
8 st champinjoner
1 st gul lök
3 - 4 st finhackade vitlöksklyftor
1 tsk msg
3 msk ostronsås
3 msk hoisinsås
2 msk japansk soja
1 msk kinesisk soja
2 st små burkar bambuskott
6 st salladslökar
0.83 dl vatten + 1 msk majsstärkelse utblandat
3 dl vatten
Salt & peppar
Frys in köttet en stund innan för att lättare kunna skära det i tunna skivor.
Lägg i en skål och tillsätt allt till marinaden. Låt stå minst 30 minuter men gärna över natten.
Stek köttet hastigt i olja, så det får fin färg. Lägg över på en tallrik och vila.
I en ren panna, gå i med olja och stek lök och champinjoner på medelvärme, utan att dom tar färg. Cirka 4-5 minuter.
Tillsätt vitlök, chili och salladslök, stek ytterligare 2 minuter.
Lägg tillbaka köttet och bambuskotten. Tillsätt hoisinsås, ostronsås, soja, maizenablandningen, vatten och msg. Blanda väl och låt puttra cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera med Jasminris, extra salladslök och eventuellt lite chili.