Perfekt att ha i en burk redo nu under juletider.
Dec. 7, 2025
2 st ägg
1 - 1.5 pkt saffran
100 g pistagenötter, grovhackad
100 g rumstempererat smör
1 dl socker
4 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
Hacka pistagenötterna grovt.
Vispa ihop saffran och ägg, tillsätt rumsvarmt smör och socker till en porös smet.
Blanda ner grovhackade pistagenötter, vetemjöl och bakpulver till en jämn och ganska kletig deg.
Fördela smeten i tre längder (rullar)på en plåt med bakplåtspapper. Platta till litegranna. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 15 minuter.
Låt kaklängderna svalna något och skär dem på snedden i ca 2 cm breda bitar. Sätt in dem i ugnen igen för att torka mitt i ugnen i ca 1 timme i 75 grader varm ugn.