En enkel och klassisk dessert, med en passlig balans mellan surt och sött! 🍋🫶🏽
April 10, 2023
5 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
2 st gelatinblad
100 g vitchoklad
Några matskedar saft ur en citron + citronzest
Passionsfrukt
Vitchoklad
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
Koka upp grädden med vaniljsockret, låt koka ca. 1-2 minuter. Håll koll så det inte kokar över!
Dra sedan bort kastrullen med grädden från plattan, och tillsätt vitchokladen och citronsaften/zesten.
Krama vattnet ur gelatinbladen så gott det går, tillsätt dem sedan i grädden.
Rör om tills allt är slett!
Häll upp i glas/skålar och ställ in i kylen. Låt stelna i några timmar, 2-3h ungefär eller över natten.
Toppa med färsk passionsfrukt och vitchokladbitar. Klart! 🥰