Kikärter kan man ha i det mesta och de gör sig extra bra i pannkakor. Pannkakorna blir mer mättande och får en saltare och matigare smak. Toppa med söta körsbärstomater, basilika och krämig fetaost.
Original recept från www.ica.se
April 10, 2023
1 burk kokta kikärtor (à 400 g)
4 dl mjölk (3%)
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 krm salt
5 msk smör
250 g körsbärstomater
1 dl finhackad basilika
150 g smulad fetaost
2 msk olivolja
2 msk rostade solrosfrön
Häll av och skölj kikärtorna.
Mixa ihop mjölk, ägg och kikärter till en slät smet med stavmixer.
Vispa ner mjölet och saltet.
Hetta upp en stekpanna (ca 20 cm i diameter, för ca 8 st) med 1/2 msk smör. Häll i 3/4 dl smet och stek på medelvärme. När ytan stelnat är det dags att vända pannkakan. Stek ytterligare någon minut.
Topping: Halvera tomaterna och blanda med basilikan, fetaosten och olivoljan. Toppa pannkakorna med tomat- och fetaoströran. Garnera med rostade solrosfrön.